torstai 9. tammikuuta 2014

Raaka-jätskiä

Vähäsokerinen tammikuu on saanut tai jopa pakottanut aivosolut töihin makeanhi mon taltuttamiseen. Kaivoin esille kauan kaapissa olleen Raw-raakaruokakirjan ja sen innoittamana lähdin kokeilemaan edellisen postauksen mansikkajätskiä.
Jätskin perusaines on pakastettu banaani. Ensimmäisestä kokeilusta viisastuneena banaanit kannattaa pakastaa "kunnolla". Ei riitä mikään puolen tunnin jäähdytys vaan aito pakastus. :)
Muut ainekset voitkin valita oman maun mukaan. Ensimmäinen jätskikokeilu sisälsi 3 banaania, 250 g mansikoita (jäisiä), loraus maitoa ja noin 1 ruokalusikan luomu hunajaa. Valmistuksen idea on niinkin yksinkertainen, että kaikki aineet blenderiin ja sekaisin. NAM!!!!
Toinen kokeilukerta sisälsi 2 banaania, 1 tölkin ananakset (huom. valuta mehu pois) ja noin 1 ruokalusikan kookoshiutaleita. Tähän reseptiin voi hyvin laittaa jopa tuplamäärän ananasta, jolloin maku on raikkaampi. Tämä oli ehdottomasti parempaa kuin mansikkabanaanijätski. Ja 100 % raakajätskiä!!! Nyt pakasteeseen onkin valmiiksi pussitettu pari banaania illan makeannälän voittamiseen.
Ainekset valmiina. Banaanien voi antaa hetken pehmentyä. Valuta ananasten mehu pois.
Kaikki aineet blenderiin ja sekaisin.
Valmis tuotos! Jäinen banaani antaa mahtava kermaisen maun. NAM!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti