sunnuntai 19. tammikuuta 2014

UFC-kuntopiiri

 






















Kotona tehtävä lihaskuntotreenit ovat saaneet uutta säväystä UFC-ottelijoille suunnitellusta kuntopiiristä. Kuntopiirin idea on se, että se tehdään voimannostotankolla. Tanko painaa yleensä 20 kiloa, mutta olen huomannut, että saleilla osa tangoista on kevyempiä. Kuntopiirin liikkeet on vapaasti suomennettu, joten en ota mitään vastuuta siitä, että joku näistä liikkeistä ei oikeasti kuuluisikaan tähän harjoitukseen. ;) Ekalla kerralla tein neljä kierrosta ja viideskin ois ehkä mennyt. Kovaa hommaa se on tuon tangon kanssa. Toki tätä voi lähteä tekemään esimerkiksi pienemmällä tangolla ns. pumppitangolla tai sitten ihan vaan sopivan painoisella kahvakuulalla. Vain mielikuvitus on rajana lisäpainojen kanssa.

Hiki virtaa tuon kuntopiirin jälkeen ja sykkeet on katossa koko treenin ajan. Ja jos kärsii ajanpuutteesta tai huonosta aikataulutuksesta on tää treeni aivan passeli, koska aikaa menee vain n. 25 min. Oma kuntopiiri on vielä siinä vaiheessa, että en jaksa punnertaa tuota voimannostotankoa tuossa kyykky osiossa. Punnerran aina ensimmäisillä kierroksilla pari/kolme kertaa, mutta eiköhän se siitä vähitellen kehity eteenpäin. Toinen liike, jossa "joudun" vähän himmailemaan on pystysoutu, jota en myöskään jaksa tuolla 20 kilon tangolla vääntää, vaan vaihdan tuossa aina kahvakuulaan. Tällä hetkellä teen 8 kilon kuulalla ja ens viikolla vaihdan sen 10 kilon levyä painoon.

Voimatreenejä on nyt kokeiltu ensimmäinen viikko ja kaikissa sarjoissa sain tehdä 2,5 kilon lisäykset. Treeni on tarkoituksella aloitettu pienillä painoilla, koska en oo esimerkiksi koskaan aiemmin kunnolla penkannut. Jotain ihan perusräpellystä oon salilla kokeillut, mutta mitään edistystä siinä ei tapahtunut. Tekniikka hallussa mutta tuloksia ei minkäänlaisia ;)

Pohjoisessa paukkuu pakkaset eikä lenkille pääse, niin ihmiset kuin koiratkaan. Lapsilla tuntuu kaatuvan seinät päälle ja viikonlopun päivät tuntuu pitkiltä melkein kokonaan sisätiloissa vietettynä. Toivotaan, että ensi viikolla kelit jo vähän lauhtuisivat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti