torstai 14. maaliskuuta 2013

Lempilisuketta

Sain toiveen ruokapostauksesta. Monet "laihdutus/fitness"bloggarit kertovat, että tekevät ison annoksen ruokaa kerrallaan, punnitsevat ja pakastavat sen annoksina. Okei, mä teen samalla tavalla, pääsääntöisesti. : ) Yleensä teen toisena iltana jonkun kasvislisukkeen ja toisena sitten kanat ja lihat. Ajattelin, että kerron teille vähän lempikasvislisuukkeestani. Itse tykkään siitä, että ne kaksi päivän pääateriaa ovat lämpimiä aterioita kokonaan. Myös kasvisten osalta. Siitä tulee mun mielestä täydempi tunne vatsaan kuin salaatista. Toki siellä on mukana myös kylmää, raejuustoa nimittäin. 


Lempparilisukkeeseeni kuuluu siis 1 keskikokoinen/iso kesäkurpitsa, 1 parsakaali (tuore aina parempaa ja luomua tietenkin, jos vain saatavilla) sekä 1 kiinankaali. Pannulle laitan yleensä hieman öljyä ja ja öljyyn kyytipojaksi 3-5 valkosipulinkynttä puristettuna ja tätä aivan sairaan huippua mausteseosta, noin 2 teelusikallista ja "paahdan" mausteita hetken siinä. Ainekset pilkotaan sopivan kokoisiksi, siis samankokoisiksi : ) ja aloitetaan parsakaalista, koska sen kypsyminen kestää tuoreena pisimpään. 

Seuraavaksi perään kiinankaalia ja tässä vaiheessa lorautan mukaan tuota makeaa chilikastiketta, määrää en osaa sanoa, mutta pari ruokalusikkaa on varmaan sellainen sopiva määrä.
Viimeisenä pannulle menevät kesäkurpitsat ja perään vielä purkillinen tai puolikas, niinku mulla sattui olemaan jääkaapissa tomaattimurskaa. Tämähän ei suinkaan ole hiilariton lisuke, koska mukana on tomaattia ja kesäkurpitsaa, jotka ovat siis hedelmiä, eivätkä vihanneksia. : ) Kalorilaskurin mukaan koko annos sisältää kaloreita 276 kcal. Tein tuosta 5 annosta, noin 200 grammaa/per annos, joten keskimääräisesti annoksessa on noin 55 kcal, josta 7 grammaa hiilareita : )

Tätä lisuketta on tällä viikolla yhdistetty sekä kanan että jauhelihapihvien kanssa. Erityisesti tykkään tuosta jauhelihapihvien kanssa. Tästä tulee sopivan "vetistä", joten meikäläisen kaltainen kastikehiirikään ei kaipaa kastiketta päälle.


1 kommentti: