maanantai 11. helmikuuta 2013

Leikkaus vai ei?

Kolmannen lapsen odotusaikana "sairastuin" tai sain napatyrän. Tyräportti on noin 2 € kolikon kokoinen, eli aika iso. Aiemmin tyrästä ulostyöntyvä suolen osa ollut suurempi ja mutta sen on saanut helposti työnnettyä sisään. Kipuja minulla ei ollut tyrässä painon pudottamisen jälkeen kuin harvoin. Kovien vatsatreenien jälkeen se ärtyy ja silloin kipu on todella kova!!! Esimerkiksi taljassa tehtävät vatsarutistukset ovat tosi paha liike tyrälle. 

Olen käynyt tyrän kanssa lääkärissä useita kertoja, viimeksi viime kesänä, kun se ärtyi todella pahasti pihatöissä kotona. Nyt tuo pullea tyrä on siis lähinnä kosmeettinen vaiva, on se toki fyysinenkin, en kiellä sitä ollenkaan. MUTTA kysymys siitä, kannattaisiko se leikata vai ei on pyörinyt mielessä... Edellinen lääkäri oli sitä mieltä, että leikkaus kannattaisi tehdä, ja taas sitä edellinen työterveyslääkäri oli sitä mieltä, että ei kannattaisi.... Itse olen alkanut kallistua leikkauksen puolelle, koska vaivahan ei aikuisella parannu itsestään.

Mielenkiintoista tässä tyrässä on se, että myös tällä meidän kolmosella on napatyrä, ollut jo syntyessään ja sitä on nyt siitä lähtien seurattu. Neuvolalääkärin lausunnossa taidetaan sanoa, että seurataan 4-vuoteen asti ja mikäli ei kureutunut umpeen niin leikkaushoidolla korjataan. Kuopuksen nelivuotissynttärit ovat kesällä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti